Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

pondělí 29. srpna 2016

Láska je nesilnější mocí v celém vesmíru

A tak když se jí podaří spojit dvě tepoucí srdce, je to nejkrásnější věc na světě. Svatba je pak takovou korunovací Lásky a tak jsem se vypravila pro nějaké maličkosti pro jednu dobrou známou, která se právě vdávala a moc jí to přeji. Těšila se na to z celého srdce.

Pokud se na někoho někdy zlobíte, s někým začnete hádat, handrkovat, či cítíte nějaké nepříjemné pocity k dané osobě, či v určité situaci, představte si Lásku. Někdy je to těžké si představit, jak někoho šíleně milujete, když byste ho nejradši vzala právě krompáčem po hlavě, ale zkuste si představit třeba jen jednoduše srdce a dejte ho mezi sebe a onu osobu, na kterou se právě nevraživě díváte. Nebo ho umistěte doprostřed místnosti. Můžete si nakoupit srdíčka v různých podobách, či si je namalovat, dát do rámečku, pod klávesnici počítače, jako obrázek od dětí do ložnice, tady se meze fantazie nekladou a udělá vám VŽDY dobrou službu, kdykoli na něj jen pohlédnete a mimochodem, i když na něj nepohlédnete. Tento nejsilnější zásadně jen kladně nabitý energií symbol ve vesmíru má tak obrovskou sílu, že může spojit i to, co se zdá již zničené, navždy ztracené. Zkuste si namalovat srdíčko, přilepit ho na špejli a zapíchnout do země ke kytičkám, rostlinkám, kterým se právě nedaří moc dobře, ten překvapivý zvrat uvidíte poté velmi brzy.

Vědci prokázali, že když kytky, či rostlinky, koneckonců proč ne i třeba stromy a věci, nazvete jmény, má to na ně tak silný vliv, že se jim pak daří/fungují lépe než doposud. Proč by se tedy vaše pelargonie nemohla jmenovat třeba Zuzana, mečíky venku Rudolfové, pračka Tomm, pokladnička na peníze v podobě zlatého prasete Franceska atd. Schválně - zkuste si ted něco podle sebe pojmenovat a pak například ke stromu na zahradě či balkonu přijděte a pozdravte ho slovy: Dobré ránko, Martínku, tak jak se ti tu venku dneska v noci dařilo. Bylo už trochu chladněji, vid...
Možná se to jeví bláznivě, ale má to nepochybně svůj smysl a hluboký význam. Příroda nás slyší a reaguje na nás. 

Fascinoval mne příběh, už ani nevím, kde jsem ho četla a kde se to konalo, ale bylo to o tom, jak rostliny v bytě byly poprvé v historii přizvané a uznané jako svědci v případě vraždy. V jednom bytě byla spáchána brutální vražda a vyšetřovatelům se nedařilo najít pachatele. V bytě se však nacházela spousta květin a rostlin a tak jeden vědec přišel s tím, aby se zkusili "zeptat" právě jich, kdo je ten mordýř. Měli podezření na jednu osobu, ale nemohli jí nic dosvědčit a tohle byla poslední šance, jak ji dostat za její podlý čin do vězení. Rostliny byly napojeny na speciální měřící přístroje a do pokoje vcházeli různé osoby a přístroje měřily frekvenci rostlin, reagujících na jejich přítomnost. Táhnoucí se křivky na papíře byly poměrně jednotvárné a stejné či podobné až do té doby, než do místnosti vkročil vrah. V ten moment vystoupala křivka do závratných výšek. Pokus se několikrát opakoval a výsledky byly stejné. Proto soudce poprvé v historii lidstva "uznal v plné míře svědectví" rostlin a na základě toho ho poslal na dlouhou dobu zaslouženě do vězení.

Také jsem četla, že když jeden vědecký pracovník jel na delší dobu služebně do zahraničí, napojil své rostliny doma na měřící přístroje a spolu se svým kolegou, který se mu o ně staral v době jeho nepřítomnosti, sledovali, co se s nimi děje. Jejich majitel pak pečlivě venku zaznamenával, co se "dělo" zase s ním. Každé strachy, obavy, radosti, nečekané zvraty...vše si psal do deníku. Když pak oba vědci vyhodnotili po jeho návratu hodnoty, udiveně zjistili, že přesně v tu dobu, kdy rostliny vykazovaly například vyšší hodnoty na grafu, se jejich majitel nacházel třeba právě podle času v nepříjemné situaci. Jednou se dokonce stal málem obětí dopravní nehody, unikl tehdy jen o fous smrti a přesně v tu dobu byl zaznamenaný výškový graf na papíru rostlin nejvyšší. Ony to vše prožívaly na dálku s ním. 

Není tohle fantaztické, tolik toho ještě nevíme o světě přírody kolem nás, o fantaztické říši zvířat, věcí, vše je energie, vše je vzájemně propojeno, at už se nám to líbí, či ne. Podle toho bychom se pak měli ke všemu a všem kolem chovat. Jen dodám, což neznamená, že co se týče především lidí, si necháme vše jen tak líbít, jen proto, že je s námi ten či onen propojen, ale když tohle časem pochopíme, začneme i jinak jednat a o tom nepochybujte ani chvilku. Osobně již dlouho odzkoušeno:-)   

Naši předkové to věděli už dávno a zaznamenali toto Poselství pro nás, příští generaci do bájí, povídek a pohádek, ne náhodně je v poslední větě z nich řečeno vše: ...a žili spolu spokojeně a štastně až na věky věků.  

Takže to chtělo něco samozřejmě sexy a jak jinak než nějaký pěkný parfém. Řekla bych, že Playboy to jistí vždy:-)

Moc se mi pak líbily malé růžové svatební bublifuky se srdíčkem, tak je přidám pak do balíčku. Ještě jsem se totiž nedostala k tomu, přijít jí osobně pogratulovat, ale je to v plánu na tento pátek.



Slon s chobotem nahoru, jak již víte, přináší štěstí a z růžového porcelánu zcela jistě spoustu štěstíčka v manželství přinese.










"Věřím, že fantazie je silnější než vědění.
Že mýty mají větší moc než historie.
Že sny jsou mocnější než skutečnost.
Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností.
Že smích je jediným lékem na zármutek.
A věřím, že láska je silnější než smrt."
Robert Fulghum


"Láska má svoje iluze a každá iluze má svůj zítřek. Proto se už tolik milenců rozešlo, protože věřili, že jsou spojeni navždy. Skutečnou zkouškou je bolest a štěstí. Když dvě bytosti přestáli tuto dvojitou zkoušku života, odhalili svoje chyby a svoje přednosti, mohou si být jisti, že až do konce skonání života, budou se držet za ruce."
Honoré De Balzac 

 "Kapka lásky je víc než vodopád zlata."
Friedrich von Bodenstedt


Mír začíná mnou
IVA


Žádné komentáře:

Okomentovat