Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

čtvrtek 13. února 2014

Valentýn se blíží aneb nákupky


Protože se brzy blíží pátek a s ním tedy i Den zamilovaných, Svatý Valentýn a to bych prostě svému protějšku nemohla udělat, že mu nic nedám, musela jsem i já již vyrazit po nějakém poohlédnutí se po nějaké milé maličkosti. A když už jsem byla po valentýnském nákupu, pocourala jsem samozřejmě všude možně a pokoupila si i nějaké dárečky do zásoby, jak pro mně, tak lidiem mně milým. 




 Samozřejmě nesmí chybět milé přáníčko k Valentýnu s nějakým vyznáním lásky uvnitř, to si musím ještě honem dneska něco originálního navymýšlet. Protože mne dnes nic kloudného od rána ale nenapadá, asi něco najdu na chytrém internetu. Nějaký pěkný citát a pár slov ode mne.


 Mírně jsem se včera vylekala, byla jsem totiž předtím i v jednom kosmetickém salonu a tam všude vylepené letáčky a nápis na nich jako hrom, Nakupte svým blízkým něco vonavého, Valentýn 12. února 2014 se již blíží. Než mi po chvíli došlo, že ne dnes, ale až v pátek 14.2. tam má být správně napsáno.
Ještě že jsem tu nesrovnalost našla, už bych bývala asi milého obdarovávala včera;-)

 Když už jsem byla v hledání pohlednice k Valentýnu, nezůstaly skryty mým očím ani tyto dva krásné pohledy k narozeninám. Máminy se blíží a kamarádky také, i když je ještě čas,  ale o opravdu pěkná přání někdy bývá v časové tísni nouze, takže honem s nimi raději do nákupního košíčku. Obě jsou ve stylu 3D a to se mi moc líbí, je to pak zároven vlastně už i jako malý dárek oproti klasické pohlednici. 




 A pak mne upoutala tahle budka se srdíčkem, mne osobně hned napadla ptačí budka, ale manžel mne doma hodne rychle uvedl z omylu, že první, co on vidí, je typická záchodová kadibudka. Ach jo, a to jsem měla v plánu ji něčím vylepšit a vyvěsit poté na domovní dveře, to by to asi dopadlo;-)
Nevadí, byla jsem flexibilní a hned jsem ji pověsila na naši "domácí" bytovou "kadibudku". Ještě to chce nějak doupravit, ale to už domyslím. A máme ted tedy na dveřích toalety i nápis Vítejte;-)
 A pak na mne vykoukly tyhle stužky a protože těch doma není nikdy dost k různým účelům, tak jsem je koupila také. Určitě se během roku pro ně najdou různá využití.


 A bílé plechové srdíčko s kytičkou jsem v krámku též nemohla prostě nechat jen tak ležet bez povšimnutí, asi přijde na jaře pověsit na stromek na balkonu.
 A pak  samozřejmě nákup čokoládových srdíček a nějakých dobrotek jak pro manžela, tak synka. Ten ještě nemá zatím stálou přítelkyni, tak holt zatím aspon od srdíčka od maminky. To aby mu to ve 29 letech nebylo náhodou líto;-) Nebojte se, že by byl chudinka v takových letech bez přítelkyně, má a to nejednu, ale vážnou známost prý chce nejdříve ve 40 letech.

 A pak něco sladkého i pro kamarádku, která nemá ani přítele, ani manžela, tak aby ani jí to nebylo líto, maličkost i pro ni. Čokoládka s krásným citátem ke kávičce udělá jistě radost.


 Čokoládka s beruškou, ta je pro změnu pro moji perskou kamarádku, která miluje berušky v jakékoli podobě, tak tuhle necht si dá ke kafíčku i ona.
Apak tenhle úžasný úlovek pro mně. Tento asi bych řekla, tulipánek byl poslední a někdo z něj dokonce sundal i cenu, ale pán u pokladny se usmál a povídá, když vám to udělá radost, dám vám ho za symbolické jedno euro. No samozřejmě, že udělal a mně hodně velikou. Uvnitř je takový zlato-stříbrný a večerní světlo je z něj přímo kouzelné. Je to prcek, ale já jsem z něj nadšená.





 Už delší dobu sháním takovouto bílou klasickou mísu a nejlépe se lvy. Zatím se mi podařilo koupit jen takové malé mističky, kam se vejde jen tak pár oříšků. Včera na mne konečně vykoukla aspon jejich větší sestřička, kam už mohu dám třeba i hyacint, nebo islandský mech a do něj svíčku. A ta velikánská se jistě také někdy někde již pro mne brzy objeví.




 V jednom osvědčeném obchůdku nakupuji pralinky a tyhlety placičky v hořké čokoládě se zázvorem miluje manžel. Tak jsem je přikoupila k tomu Valentýnovi a protože jsem dole v knihkupectví u pokladny zahlédla synkovu učitelku češtiny  - pracuje tam na vedlejšák,  protože miluje knihy - tak jsem přikoupila hnedle ještě jedny a zanesla jí je na svačinu. Bohužel jde majitelka Knihkupectví do penze a obchůdek se ruší, což je škoda, knih není nikdy dost a já jsem návštěvu jejich obchůdku nikdy nevynechala. Tak jsme se zrovna rozloučily s krásnými slovy, že pokud je nám určeno, že se opět někde máme uvidět, brzy se zase potkáme.
Manžel sbírá malé domečky, žádný nový se mi nepodařilo najít, tak jsem mu aspon přikoupila figurku. A mám z ní radost i já, neb na štítu pokojného bojovníka je dráček a ty mám zase ráda já;-)

 V bílém porcelánu jsem objevila tyto malé mističky s držáčky, takové se přeci hodí vždy. Jedna z nich navíc poputuje ke kamarádce i s tím malým červeným srdíčkem seshora.



 Ráda přikupuji i jen tak různé maličkosti a tohle stříbrné srdíčko s kytičkami mne hned chytlo za srdce;-)
 

 Na kuchynský ostrůvek si zvykl manžel, ledva dojde z práce, pohodlně vše odkládat jako hodiny, klíče, mobil aj. a Mně to jde na nervy, protože některé věci tam neleží pak jen do dalšího dne, nýbrž týden a někdy i více, asi to znáte také od svých chlapů moc dobře, vidte. A tak když jsem včera uviděla tento podnos, hned jsem ho koupila. Tak a ted si pán tvorstva může odkládat, ale už jen úhledně do přihrádek!



 Barevný provázek se hodí také vždy, tak jsem ho vzala zrovna s sebou domů také;-)
Tak a to by bylo asi tak všechno, a ano, ta čokoládová vajíčka Milka jsou pro synka;-))

1 komentář:

  1. Jeden poklad vedle druhého, nádherné úlovky, mnohým bych neodolala ani já.

    OdpovědětVymazat