Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

úterý 15. října 2013

Dárečky,které musejí počkat,až domarodím

užila jsem si úžasný týden dovolené v Bavorsku spolu s manželem, ale asi toho bylo všeho najednou moc, především čerstvého úžasného vzduchu a tak jsem v neděli zalehla s bolestí v krku a klasikou nachlazení, bolení kostiček, pocení, rýma, kašlíček, nuž nedá se nic dělat, když to člověk přežene, tělo si samo řekne pak o odpočinek, tak alespon uprostřed "etapy nachlazení ve stavu nic neslyším" dám pár obrázků, dárečky nachystané pro rodinu na Moravu, měli jsme odjet v pátek, tak se nedá nic dělat, musíme návštěvu holt posunout. Všimněte si zvláště toho velkého metru perníků, ten je pro synovečka. 

Čolodády Milka mám pro švagrovou a ty menší jako adventní kalendáře pro již velikou neteř s jejím přítelem a synovce s jeho přítelkyní, každý jednu, to aby se nehádali;-)
Mimochodem, synovec dělá brigádně v Tescu a tvrdí, že Milka čokoláda z Rakouska se naprosto nedá srovnat chutově s českou. Ta česká je prý hrozná...
Příšerka ducha je pro synovečka na Halloweena, což už bohužel tedy časově nestihnu, ale nevadí, určitě si lampičku užije před domem i v zimních tmavých měsících.

 Andělky byly původně koupené tři, ale už jsem zase nevydržela a hnedle jednu darovala kamarádce, druhou mám pro sebe a třetí pro další kamarádku. Jsou kouzelné, vidte.
Rovněž jsem letos neodolala a koupila si mé první LED malé svícínky, tak uvidím, jak mi baterie v nich dlouho vydrží. Koukala jsem po nich již loni, ale měli všechny možné, jen ne bílé, tak jsem letos, jak jsem je viděla, už neváhala a honem si je s předstihem zakoupila.
A ještě obrázek anděliček, jsou prostě kouzelné.
A kdo zaznamenal v pozadí šampanské, tak uhádl správně a tohle je jahodové pro mámu.

Osobně mám moc ráda ubrousky a tak jsem hned tyhle krásné se sovičkami vzala i pro švagrovou, určitě je užije.

Pytlíček s pšíšeráckými figurkami byl také myšlen na Halloweena pro synovečka, ale což, čokoláda se může přeci sníst i po něm, že ano.
 
 Perníčky s mléčnou a hořkou čokoládou jsou pro mámu. V pozadí jsou dva bramboříky, jeden je starší, kvete celou zimu úžasně do růžova a ten s květy jsem si pořídila nyní, at mám hned dva. Štola s marcipánem je pro mámu a ovocný chlebíček s oříšky, fíky je pro švagrovou.
A zde ještě jednou můj nový brambořík a košíček s vřesem je pro tatínka na hřbitov na dušičky.
 Od kamarádky jsem na jaře k narozeninám  dostala tři rostlinky zasazené do této krásné bílé dozy, rostliny se parádně rozsrostly, takže jsme je ted museli rozsadit do květináčků a zbyla mi tato bílá miska, tak jsem jí hnedka využila na bílé porcelánovcé jablíčka a fík s dýnkami.


A tím končím dnešní blog, protože ted mi pro změnu už z nosu neteče, nýbrž se ucpal, začíná tudíž "etapa funícího nosu" a já šupajdím radši ještě chvíli do pelíšku. Mějte se krásně podzimně.

2 komentáře:

  1. Che bel post, pieno di colori autunnali, così caldi, così accattivanti, così dolci. Mi piace proprio
    Emi

    OdpovědětVymazat
  2. Toľko krásnych darčekov. Určite urobia veľa radosti:) prajem skoré uzdravenie.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat