Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

neděle 2. června 2013

Malé dárečky z Mallorky



Z dovolené z Mallorky jsem si toho moc nepřivezla, jednak proto, že nebylo moc času chodit po obchodech a také proto, že mužíka moc do krámků nedostanu. Přesto jsem aspon pro mámu stačila koupit malou koženou taštičku, třeba na léky, malou klíčenku s dráčkem a přívěsek s křížkem pro mou nejlepší letitou kamarádku a pro další kamarádku suvenýr stříbrného malého otvíracího oltářku s černou Madonou z kláštera Lluc, jako dárek za hlídání bytu a zalévání kytiček. Ten tu už na obrázcích není vidět, byl předán krátce po našem příletu domů.


Tan stříbrný křížek se mi líbil především tím, že má neobvykle ještě jeden malý křížek se zirkonky přes sebe a tím je jedinečný a tudíž ne takový ten "klasicky pobožný". 



 Po Mallorce měl mužíček ještě týden dovolené a konečně mi připevnil do zimní zahrady věci, které tam čekaly již notnou dobu, asi to máte doma velice podobně, že. Dlouho nic a pak všecko nejlépe naráz. Tyhle závěsné cedulky/pohlednice už mám doma z Baumaxu delší dobu...
A růžičky mi přinesl na ukončení naší dovolené jako milou pozornost.







Tuhle krásnou bílou mísu i s rostlinkami mi přinesla kamarádka. Její přítelkyně dělá v Lidlu a když jim zbudou kytičky a rostlinky, mohou si je vzít domů zdarma. Přinesla jí tyto mísy hnedle tedy dvě. Jednu si nechala a druhou dala mně domů se slovy, že mi přesně pasuje do mé zimní zahrady. A má,  jak vidíte, pravdu, pasuje tam moc dobře;-)


Zde trocha inspirace ze zimní zahrady po výměně květináčů.




Tuhle keramiku mám už moc dlouho. Je z návštěvy v Kutné Hoře a i na tu se letos konečně na její umístění dostalo. Dala jsem si do ní letně skleněné maliny.


 A protože jsme museli přesadit kunkvatky, hnedle jsem s novým květináčem přikoupila i dalšího trpaslicího ochránce a už stráží.

 

2 komentáře:

  1. Krásné maličkosti z Mallorky a ty růže jsou nádherné. Tiše dovolenou závidím, hned bych jela taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě pro takové milé blogařky jako ty, jsem se letos zavázala, že dám spoustu foteček na blog a i povídání,at to máte aspon pěkně k počteníčku a shlédnutí:-) a kdo ví, třeba nebude trvat dlouho a budeš se tam procházet i ty:-)

      Vymazat