Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

sobota 5. ledna 2013

Čočka po dijonsku od kamarádky Olinky


tento receptík jsem kdysi dostala od přítelkyně a list s popsaným návodem je již celý žlutý. Ale dodnes tento pokrm dělám moc ráda a chutná vážně božsky, Pokud ho neznáte, zkuste ho, dáte mi jistě pak za pravdu. Je to velká dobrotka.


**RECEPT
Čočka po dijonsku od kamaradky Olinky

Pro 4 sooby:
250 g čočky, 4 cibule, 2 lžíce  hladké mouky, lžíce hořčice, 200g vařené šunky (ev.párky, kabanos, dle chuti), 2l vody, ¼ l bujonu, 50g sádla, sůl, pepř, zelená petželka

Čočku propláchneme a dáme do hrnce s 2 l vody, kterou pomalu uvedeme do varu. Přikrytou vaříme doměkka. V jiném kastrolu na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou šunku a mouku. Zamícháme a přelijeme teplým bujonem, přidáme hořčici a několik minut povaříme. Vmícháme odkapanou uvařenou čočku, osolíme, opepříme a zdobíme petrželkou. Dle chuti klidně přidat i trošku octu.
Podáváme jako přílohu k pečenému či grilovanému masu. Já tam dám víc párku, ev.masa a mám to s chlebíčkem a ster. okurčičkou jako hlavní jídlo. Je to tak jedlé jídlo, že hned zmizne.

Žádné komentáře:

Okomentovat