Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

pondělí 15. února 2016

Zase jednou s kamarádkou po nákupech

procouraly jsem hlavně obchůdky s dekorací a hledaly už i něco pro naše muže k Valentýnovi, to aspon maličkost holt musí každý rok být, aby jako jasně a neomylně viděli, jak si jich stále vážíme a pro nás, holky, pochopitelně úžasná záminka, jak zase úspěšně pocourat.


U jednoho obchůdku se náhle kamarádka zastavila a jala se nadšeně pokřikovat, jééé, tenhle obchod znám, ten mají u mého brášky v Kopenhagenu a vždycky tam jdu nakukovat. Takže pochopitlně jsme na místě musely v novém obchodě prozkoumat, co všude v něm mají a mohu říci, že u Tigra jsem nebyla jistě naposled. Mimo jiné z něj pochází i onen žlutoučký pytlíček. Je to totiž Chechtavý pytlík, když ho zmáčknete, tak se řechtá. Nutno podotknout, že jsme se s ním bavily celou dobu a mačkaly a mačkaly a posílaly další a další nakupující, kteří měli obří zájem, kde je najdou. No jo, vlastně jsme měly kasírovat provizi, tuším, 6 lidiček se hnalo je koupit.-)
Koupilo se pochopitelně i krásné přáníčko se zlatem pro naše drahouše. Přeci jen je většinou milujeme:-)

Jak vidím někde velrybu, musí být má a tak tohle přáníčko popotujeme ke mně domů na mou Osobní nástěnku. Velryby jsou Poslové z vesmíru a strážci moří a oceánů.


Od února se to začíná v mé i manželově rodině hemžit daty v kalendáři a tak srdíčkové přáníčko k narozeninám pro mou maminku putovalo hned také do košíčku. Všimněte si, že i na něm je velrybka.


Tento krásný pohled jsem pak vzala už dopředu pro mou kamarádku na duben. Ten ji určitě potěší a navíc má letos kulatiny, tak stejně ještě něco musím vymyslet mimořádného. Už mám něco v hlavě, uvidíme, zda to bude to ono.

 

Další milá beruška, která ráda jezdí a především pak do práce každý den na kole, má narozeniny tento týden, takže i tohle přáníčko mezitím už je na cestě, aby potěšilo.


Jak jste již jistě zaznamenali, než se jaro zeptá, co jste dělali v zimě, nakupuji už právě na to jaro, zde pro mé chlapy už na Velikonoce. Malé milé čokoládičky dobré kvality.


A tyto malé barevně vyladěné a linkované, tudíž velmi praktické, bločky po pěti, těch jsem koupila hnedka do třetice. Budou i na podarování milých lidiček. Jedny si pochopitelně nechám, další dostane dnes má milá a šikovná pedikýrka Katuška a příští týden další má milá mooooc šikovná masérka Nora. Ty jsou také z dánského obchůdu Tiger, stejně jako ona taštička do růžova s puntíky a tygrem, ty jsem pro jistotu hned vzala čtyři.

 
Dřevění ušáci pak počkají do velikonec a budou s nimi zabaleny malé balíčky pro radost, tedy hlavně kvůli tomu, aby dotyčné nepokakal beránek:-)

Velikonoční čokoláda s krásným obrázkem. No povězte, kdo by ji nechtěl mít, mlask a ještě zbude obrázeček k nalepení do diáře pro radost.

Čokoládová tyčinka s kokosem je pro mlsný jazýček toho mého osobního Valentýna.
Krabička s klasickým elegantním knírkem, pruhovaná úzká růžová stužka a darovací ceduličky se hodí vždycky. Ty se kupují prostě jen tak do zásoby ze zásady.

Tyhlety ubrousky aspon zatím v jednom balení, ale asi jich bude více, protože se mi líbí hodinu od hodiny víc a víc, s růžovým králíkem a puntíky, tak ty jsem nemohla jen tak nechat bez pozornosti.

Minikapesníčky s růžovým plamenákem a sličnou námořnickou divou se přidal k těm zajícovým tak snad nějak přímo automaticky. Nebo ten zajíc snad i do toho nákupního skočil sám, kdo ví. Růžoví zajíci se nesmí podcenovat. Ti mají za lubem.

Roztomilé trhací lepící lístečky jsem vzala už snad jen kvůli tomu malému medvíkovi v popředí. Budu na ně psát láskyplné vzkazíky manželovi:-)

 V dánském Tigru jsem neodolala a prostě musela koupit tuto cestovní kancelářskou minisadu, kdo ví, kam všude letos pocestuji a může se tam hodně hodit.

Tady ještě ve větším chechtající se pytlíček. Malý, ale šikovný. Vedle něj pak rovněž další úlovek z Tigru. Kdo by neuhodl, je to bublifuk v podobě královny se srdíčkem. Kdo ví, mám pocit, že si ho ponechám já sama. Už jsem totiž hodně dávno nebublifikovala:-)
 
Návštěva drogerie Müller i přesto, že tady jsme ke konci už sotva nožky vláčely, se neminula úspěchem a protože mám brzy narozeniny, koupila mi již dopředu kamarádka tuhle úžasnou myš na balkon. Ta má panečku za ušima, to už je vidět podle těch naježených fousků.  
Taštička v šedé Office Stuff se hodí na cokoliv, těch není prostě tak nějak nikdy dost. Dokonce i manžel u mne stále častěji hledá se slovy, hm, neměla by jsi čistě náááhodou takovou nějakou šikovnou taštičku na...a světe div se, mám vždycky takovou přesně nějakou v zásobě:-) Ale jak víme, správně se musí zásoby stále pilně doplnovat.

 







Figurka černého krále je pro manžela do sbírky, už jich tam ze sady úžasného výrobce Schleicha má povícero:-)





Než jsem stačila článek zpracovat, dorazily do naší domácnosti dva noví vyfešákovaní pomocníci, jmenují se Tom a Jerry, ty vám tedy představím příště. Už ted na ně mohu prozradit, že jsou oba velmi moc šikovní. Z nákupků moc ráda dávám fotečky, protože vím sama za sebe, jak hltám ty vaše, jsou to totiž neocenitelné typy:-)
A že byl včera ten Valentýn, tak nějaký šikovný citátek:

Dvojice - to jsou dva lidé, kterým se daří dobře až večer. Partnerství začíná ráno a trvá celý den. Partnerství řeší všední, banální, nudné, trapné a tísnivé otázky - rozpočet, nákupy, zmatky, únavy, opravy bot či vymalování bytu, ledacos a všechno.
Miroslav Horníček

"Jdi s tím, kdo tě miluje."
Viktor Hugo

"Většina lidí se domnívá, že láska znamená milovat. Avšak pravda je opakem - láska znamená milovat.
Erich Fromm

IVA


2 komentáře:

  1. Zdravím,
    mám pocit, že som sa práve vrátila z nákupov :-)
    Veľmi sa mi páčia tie zajačikove servítky, i keď ani ostatné nie je na zahodenie...
    Prajem pekný deň a veľa skvelých nákupov,
    Aďka

    OdpovědětVymazat