Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

pondělí 11. ledna 2016

Zástěrka s kanýrky, splněný dívčí sen

na základní škole jsme měli hodiny vaření, určitě se na to hodně z vás ještě pamatuje. Jako první povinnost žáků byla, si do nich přinést zástěrku. Měla jsem tehdy takový sen, mít ji úžasnou, a hlavně prosím, s kanýrky. Nebyl výběr, nebyly penízky, ale to mně tehdy jasné moc nebylo, takže mne obyčejná zástěrka do pasu, kterou mi máma koupila, silně zklamala a i ty hodiny vaření v ní byly tak nějak méně snad i inspirující. Každopádně mi to asi zůstalo dodnes, tak mám aspon jakoužtakouž výmluvu;-)
Když jsem před vánoci dostala od kamrádky balíček a v něm byla mimo jiné zástěra s kanýrky, zavýskla jsem dodatečným štěstím! Hned jsem si ji pochopitelně odzkoušela a ted předstírám i možné nebezpečí "zašpinění" snad i při přípravě kávy z automatu, jen abych si ji při každé možné příležitosti mohla obléci.Sny se mají plnit, tak proč ne dnes. Kdy jindy, než ted?
Kamarádka o tom pochopitelně nevěděla a zprvu se podivovala mému neutuchajícímu nadšení právě ze zástěry, pak pochopila, že to nebyla Náhoda, protože i vy jistě již víte, že NAPROSTO NIC TU NENÍ NA TOMTO SVĚTĚ NÁHODA.
Ostatní dárky samozřejmě také potěšily. Jenže jsem zapomněla přítelkyni, se kterou se často nevidíme díky mému pobytu v zahraničí,  říci, že jsem za minulého půl roku ubrala 15kg a tak to úžasné fialové kimono je mi podivuhodně obří, ale nevadí, na spaní bude fajn.
Psali jste mi, že máte u mne rádi citáty, tak prosím, zde pár krásných do vašich diářků k zapsání:

"Bud sám sebou a dopřej stejné právo druhým." Voltaire

"Snaž se být vnitřně vždy sebejistý, i kdybys čelil té největší nejistotě. Klíčem k úspěchu v jakékoli oblasti je sebejistota."---

"Náporu smíchu nikdo neodolá." Twain

"Sny jsou královskou cestou k lidské duši." Freud

"Naslouchej zvukům ticha." Simon

 Chnapka se do kuchyně hodí vždycky, to je prostě praktický a pěkný dárek zároven. I když, pozor, jednou jsem dostala ručně šitou chnapku a při práci v elektrické troubě - vyndání a opětovné nandání pekáče - se materiál uvnitř ní doslova ohřál na maximum a spekl!




 Na krásný pohled kamarádka nikdy nezapomene. Ona už za ta léta ví, že jsem pohlednicový závislák. Jako dítko školou povinné jsem je začala sbírat a vydrželo mi to dodnes. Není prostě nad to, držet faktický krásný pevný pohled v ruce. Kdepak, na to fotáky a dnešní smartphony prostě nemají:-)
A jak můžete vidět, do broží mi přibyla jako dárek opět jedna nádherná rybka. Nicméně, zjistila jsem, že to letos bude chtít nové pevné sako. Však už jen kvůli té broži, víte. 

 A tato vonavá rybka mi také udělala radost. Mimochodem, věděli jste, že dnešní podoba škytavky je z dob, kdy jsme byli rybami?
A když tu škytavku chytím jednou za čas já, není k zastavení. Jednoho dne jsem měla náhodně při ruce, když mne opět chytla, jablko a světe div se, po prvním kousnutí do něj škytavka okamžitě přešla. Vyzkoušela jsem to podruhé, potřetí a dnes je jasné, jakmile se škytanda objeví, prchám pro jablíčko a vozím si ho a nosím i všude na cesty, protože jablíčko je prostě na škytavku zázrak. Aspon pro mne tedy ano.
 


Nic nenaladí rychleji a nejlépe jako hudba:


Mír začíná mnou 
IVA

2 komentáře:

  1. Ivo, krásná náhoda nenáhoda ... s kanýrky je opravdu nej .. s jablíčkem to taky vyzkouším... a citáty některé nemám, tak si je hned opíšu .... chodím sem k vám ráda - minule mi téma hodně zaujalo.......
    Mějte se krásně. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Ivo,
    jak sama dobře víte, nic není náhodou... a nikdy není pozdě na splnění přání. Já se takovýmto věcem již nedivím, jen stále žasnu, jak věci krásně fungují.
    Krásné lednové dny
    Katka♥

    OdpovědětVymazat