Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

neděle 15. února 2015

Co takhle buchtu s broskvemi

jsou sice z "plechovky", ale aspon jsem vzala ty neslazené, aby samotné ovoce trochu skutečně mělo tu broskvovou chut, ty přeslazené ji podle mého ztrácí. Vzala jsem střední vyšší plech z Tescomy a hrníček na cirka 250ml obsahu a už se tvořilo. Jak já tyhle rychlé recepty miluji. Všechno si napřed naměřím do hrníčku, nasypu do jednotlivých misek a pak už jen šup postupně se vším do velké mísy, k ruce mixér a hotovo je za chvilku. Přesně můj styl. Dobroučké, měkkoučké, čerstvé, domácí ke kávičce či čajíčku nebo jen tak pro chut na malý talířek. Receptík mám opět někde z netu, je to vlastně na buchtu s merunkami, ale já si vypomohla broskvičkami, jsou podle mého i pevnější po upečení na skus. Vylepšila jsem pak tím, že jsem po vylití těsta na plech a umístění broskviček na povrchu hustě posypala mandlovými lupínky.
Byl to pro nový recept a to jsem zvědavá vždy, jak to finálně vyjde a mohu vám říci, ta buchta je vynikající, nadýchaná jak peřinka.

Hrnková buchta s meruňkami
 60 minut

Rychlá nadýchaná buchta bez vážení pokladená kousky meruněk, upečená v troubě, servírovaná hojně posypaná moučkovým cukrem.

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 hrnek cukru (dala jsem jemný krystal)
3/4 hrnku oleje (dala jsem slunečnicový)
2 ks vejce
1 sáček prášku do pečiva 
špetka soli
čerstvé nebo kompotované merunky (dala jsem kompotované broskve, menší plechovku a kousky rozkrájela na tenčí)
přidala jsem nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče (to jsou ty moje experimenty)
a šoupla tam dvě lžíce rumu 
jinak plech osobně vymazávám máslem a vysypu jemnou strouhankou
 
1. Do mísy vložíme vejce a cukr, přilijeme mléko a olej, metličkou (jakoupak metličkou, já na to hnedle s mixérem, od čeho tu jinak je) vše rozšleháme
2. Přidáme obě mouky smíchané se solí a práškem do pečiva
3. Hladké řídké těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme kousky ovoce a dáme péci
4. Pečeme při teplotě kolem 170 °C asi 40 minut
5. Hotovou buchtu posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat, například ozdobenou snítky máty.

Poznámka:
hrnek o obsahu cca 250 ml



Kdo by toužil po té krásné dřevěné krabici, ve které mám stále k ruce kostkový cukr, najdete ji například TADY

Hrníčky na malé mocca kafíčko máme už hrozně moc dlouho a dostali jsme je kdysi k nějaké objednávce zdarma.

Ten úžasný retro box je na toustový chlebík, vejde do něj to menší balení a bez něj u nás doma už ani náhodou. Najdete ho nyní a ještě v příjemné slevě ZDE.




Moc se mi líbí, když se buchta pocukruje a vytvoří úžasné "ostrůvky". Tak se potěší nejen bříško, ale oko.



1 komentář:

  1. .... tak buchta vypadá přímo lákavě...a všechny ty "nezbytnosti"...
    Pěkný nový týden přeju . Jarka

    OdpovědětVymazat