Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

středa 1. května 2013

První letošní fotky z našeho předního balkonu


dalo nám to letos práci, ale vymysleli jsme si balkonky takto: složení je v podstatě stejné jako loni, jen nám napadli přes zimu škůdci oba oleandry a protože jsme zjistili, že ošetření by nás přišlo dráž, než právě oleandry byly v zahradnictví v akci, pořídili jsme tedy oba nové. Poučení a rada od zahradnice: jakmile zjistíte, že by strom či rostlina mohla být napadena/nemocna, ihned ji ošetřit, nečekat, až se to "rozjede".
Tak uvidíme, jak se jim bude pak dařit v zimní zahradě přes zimu, pokud podobně, budeme muset vymyslet něco jiného.
Jinak některé malé růžičky opravdu přežily zimu, pár jsme přikoupili a také různé rostlinky, zatím jsou ještě bez kvíteček, chce to více sluníčka.
K minivrbičce jsem si přikoupila Aspirinovou bílou růži a manžel mi ji hned zasadil a přidal k ní žebříček,aby se hezky mohla přidržet, když bude vítr.
Muškátům se loni dařilo skvěle, tak jsem oproti lonsku hnedle do truhlíku nasadila místo 3 dokonce 5 či 4 a v akci koupila ještě jeden závěsný truhlík a rovněž do něj muškáty.
Protože jsme včera byli ještě v zahradnictví pro hlínu a uviděla jsem zlevněné pelargonie skoro o 80%, neváhala jsem a za tu cenu šlo do košíčku ještě dalších 5. 2 mám na druhém balkonu a 3 jsem si nechala do rezervy, kdyby se těm drobným kvítkům v závěsných bílých květináčích nedařilo. Ty jsou nové na zkoušku, tak uvidíme, jak se jim bude dařit v létě.
A udělala jsem si ještě radost s levandulí a enziánem. Enzián mám moc ráda, líbí se mi, jak navečer zavře hlavičky a při sluníčku je zase otevře.
Protože jsem na vánoce obdržela bohužel keramiku od Leničky v rozbitém stavu, především úžasnou vánoční adventní mísu, slepila jsem ji a posloužila mi ted pro levanduli a do těch malých mističek si manžel dal do hlíny pecky od mandarinek.
U minivrbiček jsme dozjistili, že se můžou stříhat i několikrát během léta a tak je budem přistřihovat, ale už ted je vidět, že budou košatější než loni.
Poslední dvě fotky ukazují, jakým mám ted krásný výhled z kuchyně.
A jak nám to vše ted hezky rozkevete a poroste, dám další fotečky. Kvítečka přeci vždy potěší i vás, či je to pro některé třeba i typ, jak si zařídit svůj balkonek či terasu.

1 komentář:

  1. Ivanko...jedním slovem krása...kytičky, prostředí, kávový servis...moc ti přeju chvíle tam strávené :-)
    Olga

    OdpovědětVymazat