Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

středa 30. ledna 2013

Právě vychází dvě nové skvělé knížky


nejsou to sice žádné klasické románky, nebo krimi, jsou však těmi knížkami, které vám i mně pomáhají chápat, proč tu vlastně jsme a co se to kolem nás děje, aniž bychom to vše vnímali vždy jen svými smysly. Tato litaratura a tito dva autoři patří do mé letité "oblíbené stáje" a tak obě dvě knihy mám samozřejmě již objednány. Od Paula Coelho vychází  zítra a od Rhondy hned ve dnech následujících. Mohu jen doporučit. Osobně objednávám ráda například ZDE.

Nejnovější kniha brazilského spisovatele Paula Coelha je dalším dílem, v němž se fikce prodchnutá univerzálními hodnotami prolíná se skutečnými historickými událostmi.
Vychází z objevení akkonského rukopisu archeologem sirem Walterem Wilkinsonem v roce 1974 a děj přenáší čtenáře do okamžiku, kdy se Jeruzalém připravuje na útok křižáků – 14. července 1099. V tento nelehký okamžik, večer před útokem, svolává řecký učenec setkání lidí všech věkových skupin a různých vyznání. Neudílí jim však válečné rady, jak ubránit město, ale snaží se je podnítit, aby v nelehké situaci a tváří v tvář blížící se porážce pátrali po hodnotách a vědomostech, jichž nabyli v každodenním životě.
Autor se tak ve své první knize napsané poté, co se sám ocitl na prahu smrti a prodělal vážnou srdeční operaci, znovu zabývá otázkou, jaké hodnoty zůstávají, když vše bylo zničeno.

Další kniha autorky bestselleru Tajemství.
Posvátné texty mystifikovaly, mátly a zneklidňovaly čtenáře po více než dvacet století. V průběhu dějin pouze pár lidí pochopilo, že slova jsou jako hádanka. A jakmile ji vyluštíte, odhalíte jedinečné tajemství, díky němuž se vám před očima otevře nový svět. Právě tuto převratnou schopnost porozumění přináší Rhonda Byrne v knize Kouzlo. Vezme vás na cestu, která potrvá 28 dní, a při ní vás naučí, jak tuto znalost využít v běžném životě. Není důležité, kde jste, kdo jste či jaká je vaše momentální situace, Kouzlo vám změní život za všech okolností.

Žádné komentáře:

Okomentovat