Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

čtvrtek 7. června 2012

Zatímco vy v Česku pracujete


tak tady, v Rakousku je dnes další církevní svátek a tudíž se nepracuje a obchody jsou též zavřené. Proto jsme se s mužíčkem po obědě vypravili dneska autem nad Víden a pak nahoře procházkou po svých. Vždycky je co objevovat, dneska se mi líbil nápad vinařů, zasadit do vinic červené růže. Když se podíváte, uvidíte v dálce dole i Víden, ale je jakoby v mlžném oparu. Je hodně teplo a dusno, takže ani vyhlídka se nedala čekat právě nejlepší a drželi jsme se raději pěkně ve stínu.
Lesíkem jsme pak prošli kousek dál ke kapličce Sisi, která byla před pár lety z doslova již ruin znovu obnovena a moc jí to tam v lesíku sluší a v noci to je určitě romantika, neb je i nasvícená. Co vím, tak před roky to byly různé barvy reflektorů, dneska asi už ne, ale i tak si myslím, že je to moc pěkné, když jdete v noci lesíkem a uvidíte ji ve světle. No jasně, sama bych tím lesíkem potmě také nešla. Holt jistota je jistota a chlap vedle vás to přeci tak nějak jistí, že. I když, já se umím také pěkně bránit. Když mně kdysi šikanoval na škole kluk o pár let starší a nadával mi, jednoho krásného dne jsem toho měla dost a prostě a jednoduše jsem mu jako malý cvrček v šatně školní družiny prokousla ucho. Napřed jsem ho varovala, at toho nechá a nenadává mi, holt nepřestal, tak co mi zbylo, že;-) Já vám byla tehdy od krve jako řezník na jatkách, ale splnilo to účel, nejen on, ale i jiní už pak měli jakýsi respekt a byl klid. A mně trvá hodně dlouhou, než mne něco vytočí, nebo rozlobí, ale pak to stojí vždycky za to...;-)
No a dneska jsme to vzali trošku jinou cestičkou lesem zpět a objevili jsme malou tůnku, tam, jak je na fotce vidět takové pěkně rozrochtané bahénko, tak tam se určitě v klidu noci koupají divočáči.  Nazvala jsem tůnku wellnesem pro divoké čuníky.
Na louce pak vidíte stromový kruh. Když jsem se přestěhovala do Vídně, zrovna stromky zasadili a ted už jsou z některých pěkní pořízci.
 
 
 
 

1 komentář: