Když něco chceš, tak za tím běž...

Čára našeho života je tragická a nádherná arabeska, črtaná rydlem duše na skle času. Pierre Reverdy

čtvrtek 29. října 2015

Halloween, jen ale pro zvané

Osobně si totiž myslím, že tato "tradice" má smysl jen tehdy, pokud je v tak nějak, řekněme "elegantní" podobě, to znamená pro mne, žádné hrůzy, kdy se člověk bojí jít ven a to nejen s malými dětmi, žádné opíjení se do němoty, nejlépe s upírskými zuby nakřivo apod.
Ale co se mi líbí, když přijdou děti a prožijí si to, ale zcela určitě ne tak, že se dveře netrhnou a nakoupí se pro ně ty nejlevnější bonbony a cukrovinky, co jich jen ted v obchodě je. Pro mne osobně  to znamená, domluvit se s mými kamarádkami, zda letos přijdou s dětmi, abych jim koupila něco osobního, něco, co si zapamatují a co si užijí i doma dál. Jako například tyhle dvě malé keramické dýnky, které zavážu do malého lesklého pytlíčku. Malé třeba čarodějnice si je pak doma mohou dát jako podzimní dekoraci do svého malého domečku v pokojíčku. Bonbony samozřejmě musí být, tak aspon pár kvalitních a také Kinder vajíčka, tam se ještě najde další překvapení. Pochopitelně pak pěkná taštička, aby se do ní všechno vešlo, co tam bude ještě navíc pro radost.
V této podobě pak Halloween uznávám i já, jinak, jinak je to v podstatě o ničem.












2 komentáře:

  1. Halloween, tak trochu nemusím, asi proto, že jsem starší. Vidím ho asi jako vy. Ale "odsud posud" proč ne, hlavně kvůli dětem. Hezky jste to pro ně připravila, určitě budou mít radost.
    Máte to hezké doma - květované sezení je úžasné, vykukující liška ... a ty karafiátky miluju, vždy je stále zkracuju a zkracuju ... je škoda je vyhodit... dečka s těmi stromky nemá chybu.
    Tak si ten podzim hezky užívejte. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím, ke mně tato "oslava" cestu nenašla, je to jen taškařice. Dárečky v této formě udělají radost.
    Ála

    OdpovědětVymazat